Geboortekaartje!

In deze blog zal ik jullie het geboortekaartje van Evi laten zien en vertellen hoe we tot dit ontwerp zijn gekomen. Eerst maar eens een foto van de voorkant van het kaartje.

dsc_0299

We hebben het heel simpel gehouden. Dus niet te veel kleuren, glitters, of andere poespas die je soms wel eens op geboortekaartjes tegenkomt (niet dat dat niet mooi is, maar wij houden meer van neutraal). Op de voorkant zie je het silhouet van een giraffe die met zijn nek door de wolken steekt en de tekst, hoe toepasselijk, ‘in de wolken’. Waarom dit ontwerp?

Het ontwerp

Bedenkt wat je op je geboortekaartje wil laten zien. Moet het meteen duidelijk zijn wat het geslacht is? Of de naam? Of hoeft dat juist helemaal niet en hou je het nog even spannend?

Jacco is een groot fan van de Limburgse band Rowwen Hèze (en ik ook wel een beetje). Alle liedjes en teksten kent hij uit zijn hoofd en ieder jaar gaan we naar hun ‘slotconcert‘ in America (Limburg). Zij hebben een nummer wat ‘In de wolke’ getiteld is en hoewel dat nummer niets met baby’s te maken heeft, vond ik dat wel een heel toepasselijke tekst voor op een geboortekaartje. Daarbij vond het dan ook wel iets persoonlijks hebben, omdat het van Rowwen Hèze afkomt. Daar kwam al snel het idee van een giraffe die met zijn nek door de wolken steekt bij. Waarom een giraffe? Geen idee. Vonden we gewoon leuk.

Jacco kan ook nog eens heel leuk tekenen, dus hij mocht de giraffe ontwerpen voor op het kaartje. Bovenstaande is het dus geworden.

De binnenkant

Wat zet je daar nu allemaal in?

De voorkant is alleen nog maar het begin. Het belangrijkste is de binnenkant waar alle informatie over onze nieuwe spruit wordt vermeld. Een foto:

dsc_0304

Jacco en ik wisten al dat we een meisje zouden krijgen, maar dat hielden we geheim voor de rest van de wereld. Vrienden en familie gaan dan toch raden en ze hadden hele theorieën en ideeën over waarom het een jongetje of meisje zou zijn. Een heleboel vrienden van ons dachten dat het een jongen zou zijn. Sommigen waren daar zelfs van overtuigd! Ik vond het dus ook heel grappig toen ik bij de Prénatal een kaartje in het rek zag staan met de tekst: Oh boy, oh boy, it’s a girl. De tekst die we eerder in ons hoofd hadden voor op het kaartje was meteen vergeten. Deze tekst ging het worden! Zo gezegd, zo gedaan.

Verder staat er, natuurlijk, de naam van ons meisje in, de geboortedatum met tijd, het gewicht en de lengte. Die lengte is ook nog iets, want ze meten baby’s schijnbaar niet echt meer op. Evi hebben ze maar halve bak gemeten, want ze wilden haar niet uitrekken. Vandaar dat die 45 cm waarschijnlijk ook niet klopt. Toen we dat weekend na haar geboorte naar het ziekenhuis moesten (te hoog bilirubine, ze zag geel), maten ze haar wel op en toen kwamen ze op 49 cm. Ze was vast niet al 4 centimeter gegroeid in 4 dagen :). Onderaan hebben we nog een kleine tekst gezet, om te laten weten dat we het op prijs zouden stellen als bezoek van te voren zou bellen als ze op kraamvisite wilden komen, samen met onze telefoonnummers.

Sommige geboortekaartjes die we hebben gezien hadden nog minder tekst, anderen juist weer veel meer of er stond ook nog een afbeelding aan de binnenkant. Kan natuurlijk allemaal. Dit waren in ieder geval de dingen die wij belangrijk vonden om te vermelden.

Bestellen of zelf maken?

Daar heb je natuurlijk ook nog keuze in. Bestel je de kaartjes via internet, of ga je zelf aan de slag?

Wij waren het er eigenlijk al vrij snel over eens dat we het geboortekaartje zelf wilden maken. Niet dat we op internet geen mooie kaartjes konden vinden, maar wij vonden het zelf maken van de kaartjes weer wat persoonlijker. Vandaar dus dat Jacco het ontwerp heeft gemaakt wat ik had bedacht en ik de blanco kaartjes inclusief enveloppen heb gescoord bij de Action (dat scheelt een hoop geld, goeie tip!). Mijn schoonzusje heeft thuis een apparaat waarmee ze stickers kan printen waar ze vervolgens weer allerlei leuke dingen mee kan maken (net zoals die borden van ‘in ons huis blablabla‘). Hieronder een voorbeeld van wat ze voor de babykamer heeft gemaakt:

img-20170211-wa0004

Aan haar hebben we gevraagd of het ook mogelijk was om Evi’s geboortekaartjes te maken en dat kon. Extra leuk natuurlijk, omdat dit het ook weer zo persoonlijk maakt.

Aan de slag

De buitenkant kon geplakt worden en voor de binnenkant zou ze een pen in dat apparaat steken in plaats van een mesje wat normaal de tekening zou uitsnijden. Zo gezegd, zo gedaan. De tekening van de giraffe moesten we inscannen en zij sneed die dan uit met dat apparaat. Zo hebben we samen een hele middag giraffes en die tekst zitten plakken :). Aan de binnenkant kon ze nog niks doen, want dat verraadde het geslacht van onze spruit.

Dus toen Evi onverwachts drie weken te vroeg werd geboren op een maandag, en mijn schoonzusje en broertje die vrijdag voor een weekend naar New York zouden gaan, was er werk aan de winkel. Drie avonden (en nachten) lang heeft ze aan de geboortekaartjes gewerkt, zodat het af zou zijn voordat ze zouden vertrekken. Ze heeft de kaartjes ook nog in de enveloppen gedaan, postzegels geplakt en op de bus gedaan (was ik even blij dat ik de enveloppen al had geschreven!). Superlief van haar en de kaartjes kwamen allemaal nog die week bij iedereen binnen.

Wij zijn superblij met het eindresultaat en hij staat nog steeds te pronken bij ons op de kast.

Hoe hebben jullie het aangepakt? Heb je de kaartjes zelf ontworpen en gemaakt? Of juist via internet een ontwerp gekozen en besteld? Ik ben benieuwd naar jullie reacties!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s