Een nieuwe start

Nu ik weer ‘terug’ ben met mijn blog, wil ik het ook goed aanpakken. Een idee over hoeveel blogs ik per week wil plaatsen heb ik nog niet, want ik denk dat ik gewoon ga schrijven als ik daar zin in heb, zoals nu dus 🙂

Vanmiddag mag ik weer lekker werken. Nu ik alleen op de zaterdag werk is het wel fijn als ik wat extra uren mag maken. Ik ga het toch wel heel erg in de portemonnee merken.. Logisch ook, dus dan maar even de rem er op. Niets kopen wat ook niet nodig is, ook al is dat moeilijker dan ik dacht, want ik neem toch al snel wat meer dingen mee uit de Action bijvoorbeeld dan ik op dat moment nodig heb. Gelukkig zijn het geen rotzooi-dingen, maar bijvoorbeeld alvast deodorant, wat ik dan later niet meer hoef te kopen.

Ik zit er ook sterk aan te denken om te gaan ‘ontspullen’, want tjeee wat hebben wij veel zooi! Vooral de zolder is één bak ellende. Er staat daar een boekenkast en daar staan naast een hoop boeken, die ik waarschijnlijk nooit (meer) ga lezen, ook enorm veel andere spullen in. Bijvoorbeeld oude cd’s (ook van die gekopieerde), dozen met nutteloze herinneringen die het eigenlijk ook helemaal niet waard zijn om te bewaren, ‘mooie’ bierglazen die we beter beneden in de kast kunnen zetten zodat ze ook echt gebruikt worden – en anders weggeven -, maar ook een hoop enveloppen met belangrijke brieven en afschriften die eigenlijk goed georganiseerd in een map horen te zitten (die ook in diezelfde kast staan). Kortom, de zolder heeft een opruimbeurt nodig!

Wat doe je met ‘nog bruikbare’ spullen?

Alle spullen die wij dan weg willen doen, maar die een ander misschien wel nog goed kan gebruiken, of leuk vindt, breng ik dan naar een tweedehandswinkel bij ons in het dorp. Bij die tweedehandswinkel ben ik nu een aantal keer geweest en ik heb er een hele tijd geleden voor een mega-goedkope prijs wat leuke kleertjes voor Evi gekocht. Mijn tip is om zeker voor babykleertjes eens een kijkje te nemen bij een tweedehands winkel. Ze groeien er immers zo uit.

Een vriendin van me attendeerde me ook op ‘Krijg de kleertjes’. Dat is een website waar je pakketten baby- en kinderkleding op kan zetten in één bepaalde maat en die kun je dan gratis ruilen tegen een pakket kinderkleding van een grotere (of kleinere) maat. In het dorp naast ons zit iemand die dat eens in de maand aan huis doet. Je kan daar dan heen met kleertjes die te klein voor je kindje zijn geworden en die kun je dan ruilen. Zo kun je het dus zelf zien en uitkiezen voor je het mee naar huis neemt. Zeker iets wat ik wil gaan doen komende maand, want ik vind het een geweldig initiatief!

En wat zijn mijn plannen omtrent mijn blog?

  • Ik zou graag meer met fotografie willen doen. Dan vind ik wel zo ontzettend leuk om te doen! Onder het kopje ‘Fotografie’ zal ik dus regelmatig wat blogs schrijven die met fotografie van doen hebben, en ook foto’s plaatsen. Alle foto’s op mijn blog zijn overigens van mij zelf.
  • Recepten. In het begin van mijn blog heb ik een aantal keer wat weekmenu’s uitgewerkt en daar steeds een recept van uitgelicht in een apart stuk. De weekmenu’s laat ik varen. Nu met Evi heb ik ook niet altijd de tijd om aan het begin van de week een heel menu bij elkaar te bedenken. Ik blijf nog wel regelmatig recepten uitwerken, want dat vind ik wel heel leuk om te doen!
  • Tweedehands vondsten. Wanneer ik weer wat leuke dingetjes bij een tweedehands winkel heb gekocht (alleen spullen die nodig zijn ;)) zal ik die onder het kopje ‘Tweedehands’ laten zien. Ook over ‘Krijg de kleertjes’ zal ik een blog plaatsen zodra ik daar ben geweest.
  • Verder ben ik nog van plan om alsnog mijn bevallingsverhaal op te schrijven. Dat was ook de hele aanzet om deze blog te beginnen. Toen ik net was bevallen wilde ik zo graag mijn verhaal kwijt, maar ik denk dat meerdere pas bevallen moeders dat wel hebben. Je bent zo vol van je kindje, maar ook over de bevalling wil je dolgraag praten. Ik tenminste wel, dus ook dat verhaal komt nog. Dat zijn dan de ‘Mama’ dingen.
  • En ik wil graag schrijven over wat er in me opkomt en wat ik zoal doe in mijn dagelijkse leven. Zo heb ik bijvoorbeeld een Efteling abonnement waar ik dan ook regelmatig kom. Extra leuk nu met Evi. Die verhalen deel ik onder het kopje ‘Ditjes en datjes’.

Dit zijn dus een beetje mijn plannen voor deze blog en ik hoop dat jullie het leuk vinden om te lezen. Volg me dus zeker om van alles op de hoogte te blijven en laat een reactie achter 🙂

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s