Je kind met de pot mee laten eten.

Sinds kort eet Evi steeds vaker met ons mee tijdens het avondeten. We laten haar zoveel mogelijk zelf eten (iedere avond bende dus!), en ik geloof dat dat ook het beste is. Helaas lukt dat niet altijd, want soms speelt ze meer met haar eten dan dat ze het daadwerkelijk op eet. Hulp is dus nog altijd nodig!

Wat geven we Evi te eten?

Ons avondeten pas ik momenteel steeds vaker aan op wat Evi al kan en mag eten. Ik bepaal dan als eerste welke groenten we gaan eten. Groenten die we zoal geven zijn:

  • bonen, lekker vers uit de moestuin van mijn vader. Die prikken we dan op een kindervorkje en die werkt ze zo naar binnen.
  • wortels, maar die vind ze niet zo lekker denk ik, want die laat ze gewoon uit haar mond vallen of gooit ze op de grond. Enorme bende altijd, pfff.
  • bloemkool, dat gaat redelijk. Wel wat moeilijker af en toe, omdat het ook makkelijk uit elkaar valt en dus ook nog vaak op de grond belandt.
  • courgette, dat is iets wat ze wel echt lekker lijkt te vinden.
  • spinazie, dat geven we haar wel zelf met een lepel. Of we doen spinazie met fusilli (pasta) en geven haar dat zo, maar ook dat wordt altijd bende.

cofAch en die bende hoort er nu eenmaal bij. Ik ben er ondertussen wel achter dat ik een moeder ben die het niet erg vind dat haar kind vies wordt tijdens het eten, maar het moet ook weer niet te gek worden. Dan trek ik toch wel een pak snoetenpoetsers open en veeg op tijd alles weer schoon. Die filmpjes die je altijd ziet van kinderen die bijvoorbeeld  he-le-maal onder de pastasaus zitten vind ik grappig om te zien, mmdeaar ik ga dat toch zeker niet bij mijn kind laten gebeuren.. Overigens doen we Evi wel zo’n slabber met mouwen en een bakje onderaan aan, die we spotgoedkoop via Ali Express hebben gekocht (€1,29 per stuk).

Naast de groenten geven we Evi vaak wat gekookte aardappel, pasta of rijst en een klein stukje vlees, vis of ei. Op een tweedehands boekenmarkt heb ik laatst het boek ‘Opperdepop’ gescoord met allerlei recepten voor kinderen, waar ik ook al het e.e.a. uit heb gehaald. Ideaal, want soms weet ik echt niet wat ik moet maken voor haar, zonder al te veel in herhaling te vallen.

Ik ben wel benieuwd wat jullie zoal voor gerechtjes aan je kind voorschotelen. Evi is op dit moment (bijna) 1 jaar. Wat gaven jullie je kind op die leeftijd? En hebben jullie nog tips van wat jullie kind(eren) echt superlekker vonden en wat ook nog eens verantwoord is? Laat het me weten in een reactie 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s