Evi’s eerste verjaardag

Evi 1 jaar

Jeetje wat is afgelopen jaar voorbij gevlogen! Precies een jaar geleden, om 05:23u is Evi, in ons eigen bed, ter wereld gekomen. Een klein mini mensje van ongeveer 48 centimeter en 2910 gram. En nu, 12 maanden later is ze 72 centimeter en om en nabij de 8500 gram. Nog steeds klein, maar geen echte baby meer. Vanaf nu is ze een kleine dreumes.

Een kleine dreumes die er heerlijk op los brabbelt. Twee dagen geleden zei ze, naast het brabbelende mamamama en een enkele keer papapa te hebben gezegd, ook het woordje ‘Okie’, nadat Jacco ‘Jokie’ zei. Tot twee keer toe. Nu proberen we haar dat nog een keer te laten zeggen, maar dat gebeurt dan natuurlijk niet.

Onze kleine meid begint ook steeds meer te boeven. Ze heeft al goed door dat er dingen zijn die niet mogen en probeert ook steeds vaker de grenzen op te zoeken. Lades openmaken en er spullen uithalen, aan de spullen op het tv-meubel zitten, haar eten uitsmeren op het bord of er op slaan. En als wij dan ‘nee’ zeggen, lijkt ze zich er niks van aan te trekken en doet het vervolgens nog 2, 3, 4 keer. Hou dan maar eens je lach in.

Feest!

Komende zondag vieren we haar verjaardag voor familie en vrienden. Omdat ons huis niet zo groot is hebben we het bezoek in twee delen opgesplitst. Familie komt in de ochtend en vrienden na haar middagslaapje.

Via lijstje.nl heb ik een verlanglijstje voor Evi gemaakt waaruit men een cadeautje voor haar kan kiezen en die eventueel gelijk kan bestellen en ook kan afstrepen. Super handig, want zo ziet iedereen of een cadeau al is gekocht, of juist niet en dat scheelt eventuele dubbele cadeaus. En het uitzoeken van die cadeautjes was ook erg leuk om te doen, net alsof ik zelf jarig was :D.

Wat gaan we op haar verjaardag zelf doen?

Vandaag gaan we met zijn drieën naar de Efteling (we hebben een abonnement). Jacco heeft vrij gekregen van zijn werk dus we kunnen er echt als gezinnetje van genieten. Helaas is het niet zo mooi weer, maar dan zal het ook niet zo druk zijn in de Efteling. Ikzelf ben pas één keer in Symbolica geweest, en Evi heeft die nog nooit gezien, dus daar daar gaan we zeker in. Ook de Carnaval Festival mag niet ontbreken. Evi herkent Jokie en Jet al helemaal en ze gaat ook echt lachen en dansen als ze het bekende liedje hoort. Zo leuk om te zien!

Verder gaan we vast ook in een van de draaimolens en lopen we door het sprookjesbos. Dat is ook zo ontzettend mooi nu met al die herfstkleuren! Omdat Evi in de middag nog gewoon slaapt, zullen we niet al te lang blijven. Gelukkig kan ze ook goed in de wandelwagen slapen, dus ze zal haar slaap wel pakken als ze moe wordt.

Verder gaan we ook tijd maken om even een boterham of broodje te eten en natuurlijk iets lekkers voor Evi. Ze hebben van die prinsessen- of drakencakejes in de Efteling. Voor haar feestje zondag laten we een Jokie en Jet taart maken, waar ze dan een stuk van krijgt en zelf mag eten. Ik ben benieuwd hoe dat gaat.

In de avond komen de ouders van Jacco eten. Mijn ouders kunnen helaas niet i.v.m. hun werk, dus die komen sowieso zondag, maar ik zie ze vast wel eerder deze week :).

Wat voor cadeau krijgt Evi van ons?

We hebben een Ikea-keukentje voor Evi gekocht en die gisteren in elkaar gezet. Daarbij krijgt ze ook een keukensetje met een bordje, wat bestek en een pannetje, wat ik onlangs bij de Lidl-shop heb gekocht. Daar hadden ze zo leuk houten speelgoed in de aanbieding. Ik heb ook wat andere dingen besteld die de ouders van Jacco dan aan Evi geven (zij kunnen zelf niet online bestellen).

Ook hebben we het huis versierd met slingers. Door de woonkamer hangen er nu twee vlaggenlijnen, erg gezellig!

Ik ben erg benieuwd wat ze er allemaal van vindt. Waarschijnlijk zal ze het allemaal nog niet zo bewust meemaken. Wij wel, want we zijn ons er goed van bewust dat onze baby nu geen baby meer is. Onze baby is nu een dreumes.

Wat hebben jullie op de eerste verjaardag van je kind gedaan? Maakte je er een groot feest van, of bleef het juist klein? Ik ben benieuwd naar jullie reacties!

Een gedachte over “Evi’s eerste verjaardag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s