Eerste verjaardag in de Efteling

Gisteren was het zover, Evi is 1 jaar geworden. Ik vertelde al eerder dat het afgelopen jaar voorbij is gevlogen! Evi is nu echt al een minimensje wat door het huis heen kruipt en ook het lopen langs de bank en tafels gaat steeds sneller. Ze staat sinds een paar dagen ook regelmatig los, dus zonder zich ergens aan vast te houden. Dat los lopen zit er nu echt aan te komen denk ik.

Naar de Efteling

Mijn vriend kreeg op zijn werk vrij. Ze stelden het zelf voor om vrij te nemen, want het is toch bijzonder zo’n eerste verjaardag zeiden zijn bazen, dus we hebben besloten om een dagje naar de Efteling te gaan. We hebben een abonnement, maar we gaan vaak alleen op zondag en dan is het toch een stuk drukker waardoor we niet altijd in een attractie willen of kunnen met die lange wachttijden af en toe. Dan is een abonnement extra fijn, want dan gaan we wel een andere keer in attracties. En omdat ze slecht weer aangaven, verwachtten we niet dat het druk zou zijn in de Efteling. De planning was om sowieso in Symbolica en het Carnaval Festival te gaan.

Tassen gepakt, kinderwagen met regenhoes in de auto, Evi in de maxi-cosi en op naar de mdeEfteling. Het weer was inderdaad erg miezerig, maar we hadden de regenhoes en een paraplu bij ons, dus het maakte ons eigenlijk niet veel uit. Als eerste gingen we naar Symbolica en we hoefden maar 5 minuten te wachten. Wat een luxe! We kozen dit keer voor de muziektour. Heel gaaf om deze attractie weer eens te zien en Evi keek haar ogen uit. Ze lachte zelfs hardop, erg leuk dus! Na Symbolica zijn we doorgegaan naar het Carnaval Festival, waar we helemaal niet hoefden te wachten. Ook dat vond ze leuk, maar ik denk dat ze toen al wat moe werd, want ze lachte niet echt, maar keek wel haar ogen uit. Na twee rondjes zijn we er dus uitgegaan en gingen we bij het Witte Paard wat eten. Jacco en ik kozen voor een broodje en voor Evi hadden we een boterham en kochten we een prinsessen cakeje. Die vond ze erg lekker!

 

En superleuk; het geitje en de ezel uit het sprookjesbos kwamen ook even binnenkijken bij iedereen en dus ook bij Evi. Wat vond ze dat leuk zeg! Toen het geitje bij haar kwam kijken begon ze helemaal te schateren van plezier en ze vond het reuze interessant. En de ezel kreeg zelfs een high-five van Evi. Kei leuk om haar zo te zien lachen!

Na het eten, luier verschonen en de melk was Evi zo moe dat ze meteen in slaap vielcof toen we haar weer in de wandelwagen legden. Jacco en ik besloten dat we gerust konden blijven en een rondje zouden lopen, omdat Evi toch al sliep en dat ook zou blijven doen in de wandelwagen. Het was inmiddels gestopt met miezeren en ook al was het nog steeds een grijze grauwe dag, ik was volop aan het genieten! De Efteling is zo mooi nu in de herfst, en ik vond het heer-lijk om zo samen met mijn gezinnetje door de Efteling te wandelen. Ik voelde, en voel me nog steeds, ontzettend gelukkig met alles wat ik heb! Puur geluk!

Wandeling in de Efteling

We hebben weer een kijkje genomen in het Efteling Wonder Depot. Daar zijn altijd wisselende exposities die over de Efteling gaan. Zo is er op het moment een ruimte waar van alles over de Indische Waterlelies wordt vertoond en een waar ontwerptekeningen van verschillende attracties worden tentoongesteld. Ook is er een ruimte waar allerlei oude attributen, van attracties bijvoorbeeld, worden tentoongesteld. Ik maakte natuurlijk een paar foto’s.

Na het museum liepen we via de trapautootjes, waar nu ‘Langlaufbaan het Hijgend Hert’ is (ja ik verzin het ook niet!) richting de Python. Die gaan ze opknappen en we wilden even kijken hoe ver ze daar al mee zijn. Tegenover het ‘Hijgend Hert’ staat overigens een erg mooi beeld van een vrouw met een mantel en mandje.

cof

Er was nog niet veel te zien bij de Python, er stonden een paar hoogwerkers naast en het was afgezet, maar verder nog niet veel bijzonders. Ze gaan de hele baan vernieuwen, dus die gaat er helemaal van af.

We liepen langs de Joris en de Draak richting de Bobbaan. Ik vind de constructie van die houten achtbaan altijd zo mooi om te zien. Heb er ook weer wat foto’s van gemaakt :).

Op het pleintje bij de Bobbaan brandde een lekker vuurtje, waar we even bij hebben staan genieten.

cof

Deze vuren hebben ze overigens op meerdere plekken in het park tijdens de winterefteling. Heerlijk om even bij op te warmen!

Sprookjesbos

cof

We besloten om nog een rondje te wandelen door het sprookjesbos, want Evi sliep nog en we waren zo aan het genieten. Op weg naar het sprookjesbos werd Evi wakker en hebben we een rondje gelopen door het Diorama. Dat blijft ook zo mooi. Echt een klassieker in de Efteling!

In het sprookjesbos was het enorm mooi met al die herfstkleuren en vallende bladeren! Nog wat foto’s.

Na het sprookjesbos hebben we nog een kop koffie gedronken bij het witte paard, waar we Evi ook konden verschonen en hebben we haar fruit gegeven. Daarna zijn we naar huis gegaan, want mijn schoonouders zouden komen eten voor Evi’s verjaardag. Mijn eigen ouders konden helaas niet i.v.m. hun werk. Op de terugweg heb ik nog wat foto’s gemaakt om te kunnen laten zien hoe rustig het was in de Efteling.

Totaal verlaten paden.. Het was echt een superleuke dag met ons gezinnetje waar we enorm van genoten hebben! ’s Avonds nog gezellig met mijn schoonouders gekletst en Evi is doodmoe naar bed gegaan. Een geslaagde eerste verjaardag dus!

Hoe hebben jullie de eerste verjaardag van je kind(eren) gevierd? Laat het me weten in een reactie 🙂

Een gedachte over “Eerste verjaardag in de Efteling

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s