Evi eet mee; boontjes, aardappelen en een knakworstje.

Al een tijdje eet Evi zoveel mogelijk met de pot mee. In de categorie ‘Evi eet mee’, laat ik zoal zien wat wij haar voorschotelen. Deze keer; boontjes, aardappelen en een knakworstje.

Eten wat de pot schaft.

Een oud gezegde wat vroeger al voor ons gold. Je eet wat je ouders koken, iets anders krijg je niet. Lust je het niet, dan heb je pech, maar eet je het alsnog op. Dit gaat zeker ook voor Evi op, maar ze mag en kan op deze leeftijd nog niet alles eten wat wij eten. Dus variëren we wel wat ten opzichte van ons eigen eten.

Zo hadden we gisteren bijvoorbeeld eiermie (noedels) met gekookte sperzieboontjes cof(alweer uit de eigen tuin van mijn vader) en shoarma. Dit bij elkaar is zo’n lekkere combi! Alleen vind ik shoarma nog een beetje te veel van het goede voor Evi, en bovendien ook nog lastig te eten met van die vettige stukken er in (misschien hebben we ook gewoon niet de goede), en de noedels daar ben ik nog een beetje bang voor dat die zo in haar keel schieten. Zal best meevallen, maar ik koos er toch voor om een aardappeltje met de boontjes mee te koken en als vervanging voor de shoarma maakte ik ook een knakworstje warm.

cof

Evi begon goed aan haar boontjes, maar helaas waren ze al iets te taai voor haar om ze zo op te eten. Uiteindelijk heb ik de boontjes, samen met een klein stukje aardappel en toch wat shoarmavlees, gepureerd met de staafmixer en toen ging het er als zoete koek in! Ik heb zelfs nog een deel van mijn eigen boontjes afgestaan en gepureerd zodat ze lekker veel groenten kon eten. Ook de aardappel en het knakworstje gingen er goed in. Een lekker makkelijke maaltijd dus.

Wat zetten jullie je kinderen zoal voor? En waar zijn zij echt razend op? Laat het me weten in een reactie 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s