Mooie wandeling door ‘Het land van Ooit’

Vorige week op zondag hebben Jacco en ik samen met Evi in de wandelwagen heerlijk gewandeld door het voormalige Land van Ooit in Drunen. Het park is nog steeds open voor wandelaars en ook het roze kasteel staat er nog. Inmiddels is het park verkocht en er volgens mij zijn er plannen voor een nieuw verzorgingshuis o.i.d. Meer over de plannen die de gemeente Heusden heeft met het park lees je hier.

Herfst!

Wij hebben in ieder geval heerlijk gewandeld en ik nam mijn spiegelreflexcamera mee!

Hieronder deel ik nog wat foto’s die ik maakte. Ik heb de foto’s echter minder zwaar qua mb’s gemaakt en ik zie dat dat niet ten goede komt aan de kwaliteit. Ooit moet ik nog uitzoeken hoe ik dat op een andere manier kan doen :). Maar goed, voor nu even wat mindere kwaliteit dus helaas.

DSC_8772Op het terrein, naast het Roze kasteel staat een enorm mooie grote boom. Bij deze boom hebben vrienden van ons ook deels hun trouwfoto’s gemaakt. Mooi toch?

DSC_8834

Waterloo. Overblijfselen van het Land van Ooit. De soldaten zijn inmiddels overwoekerd met riet. Jammer dat de gemeente hier niets aan doet!

DSC_8853

Mooie laan met aan het einde het Roze kasteel. Hier zie je dus goed dat de scherpte van de foto slecht is :(. Origineel is scherp!

DSC_8877

De andere kant op geeft je dit uitzicht. Zo mooi in de herfst!

DSC_8880

Kijk zeker ook eens omhoog, dat levert vaak mooi beelden op vind ik πŸ™‚

DSC_8890

Deel van een afgebroken boom. Mooi contrast van de groene bladeren van de klimop en de rode kleur van de reeds gevallen bladeren.

DSC_8925

Reflectie in het water. Het waaide vrij hard, dus het water was onrustig. Ik wil eens terug wanneer het niet waait om met reflecties te experimenteren.

 

 

Nog twee lanen. Die heb je veel op het terrein. Vroeger was dit terrein eigendom van de graaf van d’Oultremont.

DSC_8974

Even een ‘selfie’ tussendoor πŸ˜‰

DSC_8988

Hoe krijg ik die lange bomen helemaal op de foto vanuit dit perspectief? Nou zo ongeveer.

DSC_8995

Nog een overblijfsel. Dit hek is deel van de oude ingang van het Land van Ooit.

DSC_9003

Met mijn 18-55 mm lens kan ik ook dit soort foto’s maken. Soort van macrofotografie, wat ik ook erg leuk vind! Mooi om die details zo levensgroot te maken πŸ™‚

DSC_9018

Jacco en Evi tussen de planten door (geen idee wat voor planten dit zijn). Ik vind het leuk om met scherpte-diepte te fotograferen. Dat zie je in deze foto bijvoorbeeld goed.

DSC_9061

En ook hier heb ik een groot diafragma (klein diafragma-getal) gebruikt. Veel bomen om deze boom heen hadden ook van die nummertjes in de stam gespijkerd. Misschien heeft het iets te maken met de vlooienmarkten die er in de zomer vaak worden gehouden. Dat dit de nummers zijn voor bepaalde standplekken. Of het zijn nummers die verwijzen naar wat er moet gebeuren met de bomen wanneer de nieuwe plannen van de gemeente van start gaan.

DSC_9065

Nogmaals, kijk eens omhoog πŸ˜‰

Monique Pulles.003

Mooie open plek met water in het bos. Vond dit wel een erg sfeervol beeld. Beetje flets nog, maar deze foto heb ik niet bewerkt.

Monique Pulles.004

Dit beeld vind ik mooi zoals het is. Vrij veel dezelfde kleuren en een herfstige sfeer.

Dit waren een deel van mijn foto’s die ik nam tijdens de wandeling. Wat vinden jullie er van? En hebben jullie een goede oplossing om foto’s minder zwaar in mb’s te maken zonder (al te veel) verlies van kwaliteit? Ik hoor het graag! πŸ™‚

 

8 gedachten over “Mooie wandeling door ‘Het land van Ooit’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s