3 x waarom wij (nog) geen Sinterklaas vieren

Vandaag is de dag! Of beter gezegd: de avond! (Bijna) alle kinderen in Nederland wachten vol spanning af tot het avond is. Tot er op het raam wordt geklopt en er een grote jutezak, vol met cadeautjes, voor de deur staat. Of maar net hoe Sinterklaas de cadeautjes komt afleveren. Al een halve maand kijken ze uit naar dit moment. En wij? Wij laten het dit jaar nog even stilletjes voorbij gaan.

1. Overload aan cadeaus

Ten eerste is Evi net jarig geweest en heeft ze zo ontzettend veel cadeautjes gehad. Heel het huis is een groot speelparadijs! Nog meer cadeautjes vind ik echt niet nodig. En een deel van haar cadeaus heb ik op zolder gelegd, dus ik kan afwisselen met speelgoed. Zo heeft ze toch steeds weer iets nieuws om mee te spelen.

2. Evi is nog te klein

Ze snapt het toch nog niet. Ze is net 1 jaar geworden en alles is even interessant. Of je haar nu een nieuwe luxe loopwagen voorzet vol kleurtjes, draai blokken en vormen, of haar een rol cadeaupapier geeft.. ze vind het allebei even leuk. Het hele sint-gebeuren gaat ook gewoon nog aan haar voorbij. Bij de gastouder werd wel Sinterklaas gevierd, met wat pieten, maar ik heb niet het idee dat ze dat nou bijzonder leuk vond. Leuk om even te kijken naar die pieten, maar net zo leuk als het kijken naar mama die gekke bekken trekt. Volgend jaar zal dat waarschijnlijk wel anders zijn.

3. Geen zin

Eerlijk gezegd heb ik er ook nog helemaal geen zin in. Het is al druk genoeg deze maanden, waarvan Sinterklaas nog maar het begin is. Want kerst, en oud en nieuw, en de verjaardagen van mij en Jacco in januari, die we samen gaan vieren. Al die drukte, pfff. Nee, ik heb er gewoon nog geen zin in. En zolang Evi het toch nog niet snapt slaan we het lekker nog even over.

Doe je dan echt helemaal niks?

Ja nou, wel een beetje. Afgelopen weekend had ik voor het ontbijt op zondag wel wat lekkere ‘mikkemannen‘ in huis gehaald. Dat zijn heerlijke zachte broodjes met speculaaskruiden. Een echt streekproduct wat vooral in de Langstraat wordt gegeten tijdens de sinterklaas periode. Die hebben we eerst een beetje warm gemaakt en er vervolgens wat roomboter en suiker op gedaan. Zó lekker is dat, net een gebakje! Ook Evi heeft er een stukje van op en ze at het goed op! We hebben er dus uiteindelijk toch een klein feestje van gemaakt!

Niettemin wens ik jullie allemaal een hele fijne, gezellige sinterklaas avond!

Vanaf wanneer vierden jullie Sinterklaas met jullie kinderen? Snapten zij het hele schoen-zetten-cadeautjes-krijgen idee? Ik ben benieuwd naar jullie reacties!

sinterklaas-op-het-dak

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s