DIY-cadeautip voor papa

Ik wilde deze post al eerder schrijven, maar omdat Evi ziek is geweest en ik vorige week de hele week heb mogen werken (yes!) komt hij wat later dan gepland.

Precies een week na Evi was Jacco jarig. En als moeder zijnde hoor ik natuurlijk ook iets met Evi te knutselen voor zijn verjaardag. Nou ben ik niet zo creatief, maar gelukkig is er Pinterest! En daar vond ik dit leuke DIY-cadeau. Nou dat moet mij, uhh Evi, wel lukken!

Actie – Action

Actie dus. Eerst maar eens spulletjes halen bij de Action. Helaas was Evi, op de verjaardag van Jacco zelf, ziek. Koorts, moe, mopperig en slap. Dus no-way dat ik met haar naar buiten ging. Dat cadeau moest even wachten.

De dag er na mocht ik onverwacht werken en bracht ik Evi naar mijn moeder. Toen ik haar ging ophalen in de middag ben ik meteen even doorgereden naar de Action die een nieuwe vestiging heeft geopend in het dorp verderop (joepie!). Ik verzamelde de spulletjes die ik nodig had en nam het mee naar mijn moeder.

mde

Nodig: verf – canvasdoek – (schilders-)tape – aluminiumfolie

Bij mijn moeder kon ik ook gelijk het cadeau maken met Evi, zodat het daar zou drogen en Jacco het niet zou zien, handig!

Evi sliep nog, dus ik ging alvast aan de gang. Ik vond dit leuke harten canvasdoek en plakte er het woord ‘papa’ op met het tape wat ik bij mijn vader in de garage had gevonden. De hoekjes knipte ik er een beetje vanaf zodat het niet té hoekerig en houterig zou zijn. Dat is ongeveer gelukt..

cof

Dan de verf er op. Ik koos drie kleuren en verdeelde over het hele canvas wat kloddertjes. Voor de zekerheid heb ik er eerst een oud tafelzeil onder gelegd.

cof

Dan de folie er overheen spannen.

cof

Perfecte timing, want ondertussen werd Evi wakker. Die heb ik uit bed gehaald en wat te drinken en eten gegeven en toen konden we aan de slag. Ook voor de zekerheid heb ik haar een schortje met lange mouwen aan gedaan, die ik onwijs goedkoop scoorde via AliExpress. Ik heb haar op mijn schoot gezet en zo zijn we samen gaan wrijven over het aluminiumfolie zodat de verf werd uitgesmeerd.

Helaas was Evi er niet heel erg van onder de indruk en op de foto’s lijkt het wel of ze enorm haar best doet, maar eigenlijk was ze gewoon op het canvas aan het slaan.. Niettemin is het een leuk schilderij geworden.

cof

Jacco vond het heel lief en het heeft een leuk plaatsje gekregen bij ons boven de bank!

Wat voor leuke DIY-cadeautjes hebben jullie gemaakt met je kind? En waar halen jullie je inspiratie vandaan? Ik ben benieuwd! Laat het me weten in een reactie 🙂

Een gedachte over “DIY-cadeautip voor papa

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s