5 x overwegingen voor een nieuwe agenda of planner

Sinds mijn zwangerschap is mijn geheugen echt een zeef! Ik vergeet zo veel meer dan voor ik zwanger was, dus ik schrijf dingen die ik niet moet vergeten veel vaker op. Waar ik eerst makkelijk zonder agenda kon is die nu onmisbaar geworden, wil ik niks vergeten. Mijn afspraken noteer ik in mijn online Google agenda. Handig, want mijn telefoon heb ik altijd bij.

Lijstjes

Verder maak ik ook veel lijstjes. Op mijn telefoon heb ik een app waarin ik heel makkelijk lijstjes in verschillende categorieën kan aanmaken. Zo heb ik lijstjes voor boodschappen (supermarkt), maar ook voor boodschappen bij de Hema, Action, Kruidvat enzovoort. Als ik dan ineens bedenk wat ik nodig heb, kan ik dat in het juiste lijstje op mijn telefoon zetten. Als ik dan bijvoorbeeld in de Hema ben, pak ik mijn lijstje erbij en weet ik wat ik nodig heb.

Zo doe ik dat ook voor ideeën voor mijn blog. ’s Avonds in bed krijg ik allerlei ideeën, en dan is het handig als ik die kwijt kan in zo’n lijstje, anders ben ik het de ochtend erop weer vergeten.

Voor het consultatiebureau heb ik ook een lijstje. Vragen die ik in de loop van de tijd krijg over bijvoorbeeld Evi’s voeding noteer ik ook in een lijstje. Als ik dan een afspraak heb op het consultatiebureau weet ik nog precies wat ik ook alweer wilde vragen.

Erg handig al die lijstjes in mijn telefoon, maar ik blijf toch een zwak houden voor de papieren variant. Dat is bijvoorbeeld ook de reden dat ik geen e-reader heb. Ik moet een boek vasthebben als ik lees.

Bullet Journal

Papier dus. Ik hoorde zo’n 3 maanden geleden voor het eerst van een Bullet Journal. Dat leek me wel wat. Een boek vol puntjes waar ik dan geheel mijn eigen indeling in kan  maken en naar smaak kan inrichten. Via Pinterest en You-Tube zijn er talloze ideeën te vinden wat je allemaal kan doen met zo’n Bullet Journal. Superleuk, maar ik heb het welgeteld 2 maanden volgehouden. Ik vind het simpelweg té veel werk.

Zoektocht naar een nieuwe planner-agenda

Voor 2018 wil ik wel graag een nieuwe agenda. Maar dan eentje waar je wat meer mee kunt plannen i.p.v. alleen maar afspraken of werktijden noteren. Er moet dus voldoende notitieruimte zijn, het liefst bij de weekindelingen zelf. En zo ging ik online op zoek.

Passion planner

Als eerste vond ik de Passion Planner. Dit lijkt mij een heel fijne en makkelijke planner die er ook voor zorgt dat je gemotiveerd met je doelen bezig bent. Helaas is deze niet in Nederland te bestellen en iets houd me dan toch tegen om het in het buitenland te bestellen. Stom, want ik heb wel al het een en ander via AliExpress besteld. En ik wil ook eerst eens kijken of zo’n planner/agenda überhaupt werkt voor mij. En dan begin ik liever met een exemplaar dat wat goedkoper is.

My Journal

Via Bol.com kwam ik deze ‘My Journal‘ tegen. Ook handig met een to-do lijstje aan de zijkant bij de weekindeling en notitieruimte onder de dagen, maar ik vind het een beetje saai ogen. Next →

De Organizing Agenda

Klinkt goed, het heeft het woordje ‘organiseren’ al in de titel en hij heeft een goed prijsje. Via Bol.com kan ik deze agenda niet inkijken, maar ik ben later ook naar de boekenwinkel gegaan en heb deze ‘Organizing Agenda’ daar ingezien. Ik vond het een heel drukke agenda met weinig schrijfruimte. Wel zaten er handige lijstjes in die je bewust maken van onder andere je uitgiften en reis kilometers. Nu heb ik dat niet nodig, dus ook deze valt af.

Essentialiving planner 2018

Deze ziet er van de buitenkant wat saai uit, maar ik vind hem erg praktisch aan de binnenkant. Nadelen zijn de prijs en ik mis een elastiek om de planner dicht te houden. De Essentialiving planner lijkt me erg fijn, maar toch valt hij af.

Plenda

Planner + agenda = Plenda. Dat lijkt me wel wat! Mooie, simpele buitenkant en praktische indeling. Maar ook deze vind ik vrij prijzig en omdat ze hem nergens in de boekenwinkels hebben, valt ook deze af. Ik wil hem toch eerst wat beter bekijken voor ik hem bestel. En aan bestellen en terugsturen heb ik een hekel, dus ik laat het gaan.

Vrolijk Business Agenda 2018

Deze heb ik zowel via Bol.com als in de winkel gezien. In de winkel sprak hij me in eerste instantie niet zo aan, maar na zowel mijn online als mijn fysieke zoektocht kom ik toch bij deze agenda uit. Hij is goed van formaat, handige indeling, veel notitieruimte, goede prijs en het papier is heel fijn. Inmiddels heb ik hem binnen en ik kan niet wachten om er in te kunnen gaan plannen. Helaas begint hij pas vanaf 25 december, dus ik zal nog even moeten wachten. Hieronder wat foto’s van de Vrolijk Business Agenda 2018

 

Mooie rustige kaft met elastiek om hem dicht te binden.

cof

De maanden op een rijtje met alle dagen waar ik alle verjaardagen en belangrijke data in kan vullen. Zo kan ik alle verjaardagen zien en misschien lukt het me dan om wat vaker een kaartje te sturen.

cof

Een ‘My goals for 2018’ to-do list links, waar ik al mijn doelen voor 2018 in kan zetten. Meer sporten en gezonder eten bijvoorbeeld, maar ook meer schrijven en lezen zullen doelen zijn die ik wil gaan halen. Rechts een lijst waar ik websites in kan vullen die ik handig vind.

cof

De weekindeling op twee bladzijdes, met een ‘focus this week’ vakje links bovenin. Daar kun je in opschrijven waar je je die week extra op wil focussen. Bijvoorbeeld dat ene boek uitlezen, gezond eten of de grote voorjaarsschoonmaak. Boven iedere dag staat er een to-do lijstje, er is ruimte voor ‘project notes’ en onderaan zijn er ‘note to self’, ‘I am grateful for’ en ‘Personal notes’ vakjes.

cof

Achterin zijn er voldoende bladzijden met notitieruimte op zowel gelinieerd, geruit als leeg papier, waar ik ook geheel naar eigen inzicht lijstjes en notities kan maken.

cof

Als laatste heeft deze agenda ook een heel handig opbergvak achterin voor brieven, bonnetjes e.d.

Genoeg mogelijkheden dus met deze agenda. Over een tijdje kan ik hem ook echt gaan gebruiken. Ik ben benieuwd of ik het fijn ga vinden en of ik het lang ga gebruiken, of toch weer terugval op mijn telefoon.

Hoe plannen en organiseren jullie? Via je telefoon, of agenda/planner? En welke agenda/planner gebruik je dan? Laat het me weten in een reactie :)Wat word

2 gedachten over “5 x overwegingen voor een nieuwe agenda of planner

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s