10x wat er op mijn ‘bucket list fotografie’ staat.

Mijn grootste hobby is fotografie. Afgelopen jaar heb ik mezelf een camera cadeau gedaan voor mijn verjaardag en wat vind ik het ontzettend leuk om te fotograferen! Ik wil er ook graag veel meer mee doen dan ik nu doe en daarom heb ik een bucket list, speciaal voor fotografie, gemaakt. 

In mijn Bullet-journal heb ik een bucket list gemaakt met wensen die ik nog heb omtrent fotografie. Benieuwd naar wat ik nog allemaal wil gaan doen? Lees het hier onder.

Zonsopkomst en zonsondergang in de Loonse en Drunense duinen.

Wij wonen op een steenworp afstand van de Loonse en Drunense duinen. Een ontzettend mooi gebied wat ook wel de ‘sahara van Brabant’ wordt genoemd. Ik ga daar dan ook graag naartoe om te fotograferen. Niet alleen op de zandvlaktes zelf, maar ook in de bossen die er omheen liggen. Twee puntjes die op mijn bucket list staan zijn de zonsopkomst en de zonsondergang in de duinen meemaken en fotograferen. Eerst moet ik me eens goed gaan inlezen over tips om dat goed vast te leggen met de camera, maar ik ben van plan om deze twee in 2018 van mijn bucket list af te strepen!

Naar de Posbank in Nationaal Park Veluwezoom

Via Instagram volg ik graag personen die, net als ik, ook graag bezig zijn met fotografie. Zo vind ik macro-fotografie, maar ook landschapsfotografie erg leuk om te zien en er zelf mee bezig te zijn. Via Instagram krijg ik meer inspiratie en kijk op bijvoorbeeld compositie, maar ook beeldbewerking en materiaal.

Op mijn Instagram-tijdlijn komt vaak de locatie ‘Posbank‘ langs. Zeker als daar de heide in bloei staat en ik vind dat zo ontzettend mooi! Mijn plan is dus zeker ook om daar een keer te gaan wandelen en fotograferen. Misschien wel tijdens een weekendje weg met ons gezinnetje. Onderstaande foto is gemaakt door de Betuwefotograaf die ik ook op Instagram volg en waar ik al regelmatig foto’s van heb zien voorbij komen bij het acht uur journaal. Hij maakt echt prachtige foto’s, zoals onderstaande van de Posbank die in bloei staat.

FB_IMG_1441218722974

Dit zou ik ook graag zelf willen kunnen en dat brengt me op een volgend puntje op mijn bucket list.

Workshop fotografie

Een tijd geleden heb ik samen met een vriendin een ‘basiscursus fotografie’ gedaan die bestond uit een ochtend theorie en een middag fotograferen. Leuk om te doen, maar omdat ik al het een en ander had gelezen en veel had geëxperimenteerd met mijn camera, wist ik al vrij veel. Liever zou ik een keer een workshop fotografie willen doen. Echt het veld in met een ervaren fotograaf die me dan ter plekke tips en aanwijzingen kan geven, zodat ik net zulke mooie platen als die hierboven van de Posbank kan schieten. De Betuwefotograaf heeft erg leuke workshops die vroeg in de ochtend beginnen en ik zit er ook sterk aan te denken om zo’n workshop als bijvoorbeeld verjaardagscadeau te vragen. Mijn handen tintelen al bij het idee!

Zonsondergang aan zee

Net zoals ik graag de zonsondergang in de Loonse en Drunense Duinen wil fotograferen, wil ik dat ook eens aan zee. Ergens in september zijn we een dagje naar mijn ouders gegaan die op vakantie waren in Zeeland. Toen we terug naar huis gingen, zagen we vanuit de auto dat er een prachtige zonsondergang aan zee was die avond. Helaas was het al wat later en wilden we graag weer naar huis, maar sindsdien heb ik de wens om dat eens te fotograferen.

Mistige ochtend

Op mijn bucket list staat ook de wens om er op een mistige ochtend vroeg uit te gaan en de bossen o.i.d. in te gaan met de camera. Deze wens heb ik al een soort van afgestreept. Ergens in september werd ik op zondagochtend vroeg wakker en besloot ik om op mijn fiets te springen met mijn camera en maar gewoon te gaan fietsen. Omdat we heel mooi wonen zijn er genoeg plekken waar ik kon fotograferen en ik had de mazzel dat het vrij mistig was. Toen ik een mooie plek had gevonden en helemaal klaar zat om mijn eerste foto te schieten, bleek dat ik mijn geheugenkaart niet meer terug in mijn camera had gedaan de dag ervoor. Zó stom. Dus ik ben weer naar huis gefietst, heb mijn geheugenkaartje gepakt en ben weer terug gefietst. Ondertussen was de zon al opgekomen en was de mist al voor een groot deel weggetrokken. Toch heb ik wat mooie foto’s kunnen maken die ochtend, maar echt mistig was het niet meer..

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

 

De kwaliteit van de foto’s is niet zo goed, omdat ik de foto’s qua mb’s heb verkleind. Ik weet alleen nog niet hoe ik dat moet doen zonder verlies van kwaliteit en dat is ook een puntje op mijn bucket list.

Cursus fotobewerking

Om mijn foto’s zo klein mogelijk qua mb’s te maken voor mijn blog, schaal ik ze in Gimp. Ik pas het aantal pixels in de breedte en hoogte aan en ook de resolutie verklein ik. Ik doe dat allemaal wel, omdat ik op internet heb gelezen dat dat zo moet, maar wat ik nu precies doe.. Ik heb geen idee. Het lijkt me dus verstandig om eens een cursus fotobewerking te volgen, waar ik naast het leren verkleinen van afbeeldingen bijvoorbeeld ook leer om mijn foto’s levendiger te maken. Via YouTube kijk ik al tutorials om bewerkingen in Gimp toe te passen en zo kom ik al wel een eind, maar toch wil ik zo’n cursus graag ooit volgen.

Gouden uurtje in de polder

Aan de rand van het dorp ligt de polder, waar het net na zonsopkomst en net voor zonsondergang erg mooi is. Dat wordt ook wel het ‘gouden uurtje’ genoemd. Onderweg naar mijn vorige werkplek reed ik altijd door de polder en ben ik regelmatig stil gaan staan om wat foto’s te maken van de prachtige zonsopkomst of -ondergang en het mooie licht wat er dan is. Eigenlijk heb ik deze dus ook al een soort van gedaan, maar ik had steeds alleen mijn telefoon bij. Ik wil dat graag nog een keertje gaan fotograferen met mijn spiegelreflex. Hier zaten overigens wel veel mistige ochtenden bij.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Ieder seizoen fotograferen

Ieder seizoen is mooi en dat wil ik dan ook in beeld vastleggen. Via het kopje fotografie op mijn blog kun je zien welke foto’s ik maak per seizoen.

Herfstkleuren

Sinds ik ben gaan fotograferen, ben ik de herfst veel meer gaan waarderen als seizoen. Dat komt omdat de herfst zo ontzettend fotogeniek is met al zijn kleuren, paddenstoelen en mistige ochtenden. Die kleuren wilde ik ook heel graag vastleggen en dan heb ik onder meer gedaan tijdens een mooie wandeling in het voormalige Land van Ooit in Drunen. Die heb ik dus al afgestreept van mijn lijstje, maar volgend jaar herfst ga ik daar natuurlijk weer van genieten!

Een kalender maken

Het lijkt me superleuk om een kalender met mijn eigen foto’s te maken. Lekker cliché, maar wel een leuk idee om de kalender die nu al jaren bij ons in de wc hangt een keer te vervangen ;).

Dat waren voor nu mijn wensen omtrent fotografie. Ik hoop er het komend jaar een deel van af te strepen, misschien wel allemaal en er zullen waarschijnlijk nog een hoop nieuwe wensen bij komen.

Wat willen jullie nog graag fotograferen? Of welke cursussen/workshops willen jullie graag volgen? Heb je misschien tips? Laat het me weten in een reactie hier onder 🙂

5 gedachten over “10x wat er op mijn ‘bucket list fotografie’ staat.

 1. Wat leuk om te lezen! Op dit moment ben ik me ook aan het verdiepen in de fotografie wereld en zou ik me hierin graag verder willen ontwikkelen. Mijn eerste stap is het aanschaffen van een camera geweest. Zo’n cursus fotografie lijkt me daarbij wel erg handig! Heeft u wellicht aanraders?

  Liefs,

  Grassiella

  Liked by 1 persoon

 2. Een cursus fotografie is zeker de moeite waard je zal met andere ogen je onderwerp gaan zien.
  Natuurlijk hoort ook een cursus bewerking niet te ontbreken want hoe goed je ook bent altijd is er wel iet te corrigeren aan de foto’s.
  Kwaliteitsverlies zal altijd aanwezig zijn bij het verkleinen, daarom zijn mijn foto’s geupload in het formaat 1400x……
  Deze worden verkleind weergegeven en om het verlies goed te maken zijn ze aanklikbaar en worden dan in de juiste grote weergegeven zonder kwaliteidsverlies.

  Ik wens je heel veel succes en vooral plezier met de fotografie.

  Like

  1. Dankjewel voor je reactie! Op dit moment bewerk ik mijn foto’s in Gimp, omdat mijn laptop niet compatibel genoeg is voor bijvoorbeeld Lightroom of Photoshop. Toen ik daar de proefversie van testte kon mijn laptop het niet aan. Maar ik geloof dat Gimp veel op Photoshop lijkt dus een aan een cursus Photoshop/Lightroom hoop ik wel wat te hebben. Bedankt voor de tips over het verkleinen. Ik zal ook eens proberen om ze op die grootte te verkleinen en ze verkleind weer te geven op mijn blog.
   Groetjes 😊

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s