TisWa

Toen ik besloot om te gaan bloggen, moest ik een naam voor mijn blog kiezen. Waarom dat TisWa is geworden en hoe ik tot die naam kwam vertel ik jullie vandaag.

Waarom bloggen?

Na mijn bevalling merkte ik dat ik heel graag wilde vertellen over mijn bevalling. Ook de verhalen van anderen vond, en vind ik nog steeds, heel leuk en interessant om te horen. Ik zal niet zomaar de meest persoonlijke vragen stellen over inknippen of wat er allemaal uit je lijf komt tijdens de bevalling, maar eerlijk gezegd hoop ik stiekem wel dat ook die verhalen voorbij komen. Erg? Nee toch? Ik ben vast niet de enige die een goed bevallingsverhaal kan waarderen..

Ik liep dus met het plan om mijn bevallingsverhaal op te schrijven en zo kwam ik op het idee om te gaan bloggen. Echter heb ik, tot op de dag van vandaag, nog steeds geen blog over mijn bevalling geschreven, maar dat staat wel nog steeds op mijn ideeรซn-lijstje. Ga ik vast ooit wel doen..

Het idee voor een eigen blog was geboren en via Google kwam ik bij een WordPress-site en ik besloot er maar gewoon aan te beginnen. Maar toen moest ik natuurlijk als eerste stap een naam bedenken voor dit blog. Oeps, dat was niet zomaar gedaan.

Keuzes, keuzes, keuzes

Een naam, pfff. Ik wilde niet zomaar iets bedenken, want ik kon maar een keer kiezen. Net zoals de naam voor je kindje bijvoorbeeld. Die bedenk je ook niet zomaar, maar daar denk je best wel even over na. Wij in ieder geval wel.

Hoe maak ik nu een keuze voor een goede blognaam, die ook nog eens bij me past? Wat eisen waar de naam aan moest voldoen:

  • Kort maar krachtig – Ik wilde graag een blognaam die makkelijk te onthouden is, en krachtig klinkt.
  • Brabants – Ik ben een Brabantse en daar ben ik trots op! Dat wilde ik dus ook in de blognaam laten terugkomen. Iets Brabants dus.
  • Duidelijkheid over waar ik over blog – Maar waar ga ik eigenlijk precies over bloggen? Over mijn bevalling en het moederschap, ja dat zal best, want daar kan ik over blijven praten, maar ik heb nog veel meer te vertellen en nog veel meer interesses. Het hoefde dus niet specifiek iets over het mama-zijn te zijn. ‘Brabantmama’, ‘MoekeMonique’ e.d. vielen dus af.

Dialect

Zo verzon ik een aantal namen en ik zou niet meer weten wat ik zoal bedacht, maar niks klonk goed genoeg voor me. Ik heb er dus een nachtje over geslapen en een dag later snuffelde ik wat rond op een site met Brabantse-dialect woorden en uitspraken. En daar stond het ineens, heel duidelijk:

‘Tis Wa – het leven van een brabander gaat niet over rozen’

De vertaling op deze site laat het heel deprimerend lijken, maar ik interpreteer het meer als ‘Het is me allemaal wat’, zowel letterlijk als figuurlijk. Ik blog over ditjes en datjes, over moederschap, koken en fotografie. Over van alles een beetje. En het is allemaal wat: TisWa.

Kort, krachtig, Brabants en soort van duidelijk.. toch? ;). Ik ben er in ieder geval blij mee en ik kan er alle kanten mee op.

Hoe zijn jullie tot een naam voor je blog gekomen? En ben je nog steeds blij met die naam? Ik ben heel benieuwd naar jullie reacties! ๐Ÿ™‚

 

2 gedachten over “TisWa

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s