Ode aan mijn vriendinnen

Afgelopen weekend heb ik, zoals ieder jaar, met mijn vriendinnen Sinterklaas en Kerst gevierd, oftewel: SinterKerst. En zoals ieder jaar, was het weer een supergezellige avond vol slappe, maar ook serieuze klets, veel gelach maar ook een traan en ik heb er van genoten! 

Carnavalsclubje

Toen ik zo’n 11,5 jaar geleden verkering kreeg met Jacco gingen we vaak stappen en in de kroeg ontmoette ik mijn vriendinnen (het lijkt wel een liefdesverhaal, maar dat is dit stiekem ook wel een beetje). Al vrij snel daarna mocht ik me aansluiten bij hun carnavalsclubje die onder de naam ‘Door Alcohol Krachtig’ door het leven ging en bouwden we een aantal jaren achter elkaar een carnavalswagen voor in de optocht.. Echt, ik hou van Brabant! Mooie tijden waren dat, maar iedereen studeerde af, of werkte al en het grote-mensen-leven begon langzaamaan zijn sporen te trekken. We hadden steeds minder tijd om een wagen te bouwen en bovendien zagen we het ook ineens niet meer zo zitten om die wagen in de kou in een oude stal met koeien (ja echt) te bouwen. Dus we besloten op ons hoogtepunt te stoppen en waren vanaf dat moment dus ‘gewoon een groepje vriendinnen’.

431352_3295659911948_1497801583_n.jpg

‘Crisis in de bouw, tijd veur meer vrouw’. Dit was de laatste wagen die we bouwden en zeg nou zelf, het is toch wel een plaatje? We werden er 5e mee in de optocht en dit was dus ook echt het hoogtepunt van ons carnavalsclubje ๐Ÿ™‚

 

‘Vroeger’

In 2008 ben ik met mijn vriendinnen op vakantie geweest, met de bus naar Hongarije en dat vond ik echt de leukste vakantie ever! Daar hebben we zoveel gelachen en gedanst en gedronken ;). Maar ik wilde ook graag met Jacco op vakantie en dus koos ik er de jaren daarna voor om samen met hem alleen, of met Jacco en vrienden van de scouting (waar ik ook leiding was) op vakantie te gaan, wat ook erg gezellig was!

Met de scouting hadden we ook vaak scouting-gerelateerde weekendjes weg en soms kreeg ik wel eens een opmerking van mijn vriendinnen dat ze het jammer vonden dat ik vaker met die vrienden weg was dan met hun, maar eigenlijk werd ik daar dan meer boos van dan dat ik er begrip voor had. Ik mocht toch zeker zelf wel weten wat ik deed en ik hoef me daar toch niet voor te verantwoorden?

Echte vriendinnen

Afgelopen weekend hadden we weer onze jaarlijkse SinterKerst-avond met hapjes, drankjes en cadeautjes en ik keek daar al een hele tijd naar uit. Zo leuk met hen en het was ook echt een enorm leuke, gezellige avond waarop we veel hebben gepraat en sommigen van ons (ik ook) een traantje hebben gelaten, maar vooral een avond waarop we veel hebben gelachen en genoten. Ik wel in ieder geval en ik besef me de laatste tijd heel erg dat deze momenten en deze vriendinnen me zo enorm dierbaar zijn. Ik ben ze zo onwijs gaan waarderen de afgelopen jaren, want dit zijn รฉchte vriendinnen, waar ik op terug kan vallen als er iets is, die me steunen en die er voor me zijn! Maar ook vriendinnen waar ik geheel mezelf kan zijn en waar ik heel veel mee kan lachen. Daar ben ik gezegend mee, want ik weet dat niet iedereen kan zeggen dat ze zulke goede vriendinnen hebben.

Ik begrijp de opmerkingen van ‘vroeger’, over het minder zien van hun nu veel beter, want je moet investeren in vriendschap en vroeger nam ik ze misschien iets te veel voor lief. Maar ik beloof dat ik in ze blijf investeren, want van dit gekke clubje meiden wil ik nog heel lang genieten!

Ff sentimenteel, maar wel gemeend

Dus bij deze, een ode aan de allerliefste, allergekste en allerleukste meiden die ik ken en dat we nog maar vele jaren zulke goede vriendinnen blijven met vele mooie en bijzondere momenten want ik hou van jullie allemaal! โ™ฅ

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s