Wat ik zoal kijk op Netflix

Net zoals half Nederland hebben ook wij een abonnement van Netflix. Wat kijk ik zoal en wat zijn mijn favoriete series? 

Films en series

Ik ben geen echte filmliefhebber, maar af en toe vind ik het wel gezellig om samen met Jacco een filmpje te kijken. En sommige films wil ik juist alleen kijken, omdat ik weet dat hij ze toch niet leuk vindt. Zo heb ik dat ook met series; sommigen kijken we samen, andere kijk ik alleen.

Films en series die we samen keken:

 • Mindhorn. Deze film kwam ik toevallig tegen op Netflix. Ik hou wel van die Engelse films, en deze is echt enorm flauw, maar we vonden hem allebei erg grappig. Zeker een tip dus als je van flauwe Engelse humor houdt.
 • Cabaret. Laatst keken we nog Hans Teeuwen met Spiksplinter, Bert Visscher (waar we binnenkort van naar een voorstelling gaan) en we vinden Ronald Goedemondt ook heel grappig. Dus als we niks kunnen vinden om samen te kijken, zetten we vaak iets van cabaret op.
 • Outlander. Deze serie is gebaseerd op de boeken van Diana Gabaldon. Ik keek deze serie eerst alleen, maar Jacco vond het ook wel interessant en nu kijken we het samen.
 • Tales of Irish Castles en soortgelijke series. Jacco is gek op kastelen. Op vakantie bezoeken we altijd wel minimaal een kasteel en op Netflix staan veel afleveringen over kastelen uit Ierland en Engeland. Zelf vind ik het ook wel leuk om deze series mee te kijken. Inmiddels hebben we ze allemaal wel gehad.

Wat we samen nooit afkeken

We zijn ook aan een aantal series begonnen en hebben die nooit afgekeken. Dat kwam eigenlijk altijd door mij, want op de een of andere manier heb ik er na een tijdje geen zin meer in om te kijken. Stom, maar Jacco kijkt ze dan zelf ook niet verder af..

 • Prison Break. Iedereen kent deze serie wel. Ik vond het gewoon té spannend en dan kan ik er niet meer relaxed naar kijken. Zo stom, maar ik kan er niks anders van maken.
 • Breaking Bad. Iedereen had het over deze serie en ik vond het ook echt wel leuk, maar op een gegeven moment had ik er gewoon geen zin meer in. Ook mee gestopt dus.
 • Outlander. Nee geintje, die blijf ik wel kijken, maar Jacco denkt dat die ook in dit rijtje zal vallen, omdat we al heel lang niet meer hebben gekeken. Van het weekend maar weer wat afleveringen kijken dus.

Wat ik zelf kijk

Sommige films en series kijk ik alleen, omdat ik weet dat Jacco en niet veel om geeft. Ik kijk ze dan meestal als hij een avondje weg is of overdag als Evi slaapt.

 • New Girl. Zo leuk deze serie! I love Jess en ik ben stiekem een beetje verliefd op Nick.
 • Grace and Frankie. Dit is echt een van mijn favorieten! Twee dames op leeftijd komen er achter dat hun mannen een verhouding met elkaar hebben en dan zijn ze op zichzelf aangewezen. Echt hilarisch deze twee bij elkaar. Aanrader!!
 • Modern Family. Ook een geweldig leuke serie en het mooiste is, ik ben pas bij seizoen 5, aflevering 6 en momenteel staan er 8 seizoenen op Netflix. Ik kan dus nog wel even vooruit.
 • Documentaires zoals Africa en Planet Earth. Ik keek vroeger al graag naar natuurdocumentaires op National Geographic Channel of Discovery en nu vind ik het soms nog steeds leuk om een documentaire te kijken. Vooral Africa vond ik erg mooi!
 • Call the Midwife. Dramaserie over een groep vroedvrouwen in het Londense East End in de jaren 50 en 60 van de 20ste eeuw. Ik hou wel van het ouderwetse sfeertje in deze serie, maar ik heb het ook al een tijdje nier meer gekeken.

Er zijn ook een aantal titels die ik keek, maar die helaas van Netflix zijn afgehaald. Zo keek ik onder andere Downton Abbey en The Tudors. The Tudors was ook een van mijn favorieten en ik kwam er te laat achter dat het van Netflix zou verdwijnen, dus ik heb helaas maar 1 seizoen gezien.

Zo wilde ik ook nog de film ‘The Other Boleyn Girl‘ kijken (wat ook over het Tudor tijdperk gaat), maar ondanks dat deze heel lang in ‘mijn lijst’ heeft gestaan, heb ik hem niet op tijd gekeken en was hij ook ineens van Netflix verdwenen.

Wat nu nog op ‘mijn lijst’ staat

Op mijn lijst staan nog een heleboel series. Steeds als ik iets interessants tegenkom zet ik het op mijn lijst, zodat ik het later nog eens kan bekijken of ik het iets vind.

 • Zo vond ik onlangs de film ‘Alias Grace‘. Het boek heb ik een aantal jaren geleden op vakantie gelezen nadat ik het bij een garageverkoop ergens in Luxemburg had gekocht tijdens een wandeltochtje door het dorp waar we op de camping stonden. Ik heb dat boek toen in een ruk uitgelezen en ik was dus ook blij verrast toen ik zag dat er ook een film van is. Deze moet ik niet te lang ongezien op mijn lijstje laten staan, anders verdwijnt ook deze te snel
 • Ook ‘The Crown‘ staat in mijn lijst en naar wat ik begrijp is dit een erg goede serie. Onlangs is het tweede seizoen van start gegaan en dat is ook het eerste wat ik zie als ik Netflix open. Ook weer een Engelse serie.
 • Verder staan er nog ‘Reign‘ (net zoiets als The Tudors denk ik) op mijn lijst en ‘Anne with an E‘ lijkt me ook een mooie serie.

Zoals je ziet kijk ik graag historische- en comedy series, maar ben ik geen bingewatcher. Maar omdat series en films zomaar ineens kunnen verdwijnen van Netflix, zal ik toch wat vaker iets moeten kijken.

Wat kijken jullie zoal op Netflix? Of hebben jullie een abonnement bij een andere streaming dienst? En wat zijn jullie favoriete films of series? Laat het me weten in een reactie 🙂

 

 

2 gedachten over “Wat ik zoal kijk op Netflix

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s