Naamkeuze; hoe kies je een naam voor je kind?

Wij hadden al voor ik zwanger werd een meisjesnaam gekozen, maar die naam was niet Evi. Waarom we uiteindelijk toch voor Evi hebben gekozen en niet voor onze eerste keuze zijn gegaan vertel ik vandaag. Hoe hebben jullie de naam voor je kind gekozen?

Onze eerste keuze als het een meisje zou worden

Jacco en ik hadden besloten dat we graag een kindje wilden. Na een weekendje weg met de scouting in september 2015 zou ik stoppen met de pil en hoopten we dat ik snel zwanger zou raken. We hadden niemand verteld over onze plannen, want we wilden dat het een complete verassing zou zijn voor iedereen als ik eenmaal zwanger mocht worden.

Tijdens dat weekendje weg zaten we met een grote groep vrienden wat te drinken voor onze tent en we waren allemaal al goed aangeschoten toen er een nichtje van een van onze vrienden langskwam. Ze stelde zich voor en ik hoorde haar naam en ik zei zoiets als; “Wat een leuke naam”. Jacco hoorde ook haar naam en riep zowat achter iedereen zijn rug om naar mij dat hij dat ook een hele leuke naam vond. Écht heel leuk benadrukte hij wel 3 keer. Iedereen had het kunnen horen dat wij het daar zo over eens waren, maar niemand viel het op, want iedereen was aangeschoten en niemand wist van onze plannen. Later, toen ik Jacco alleen sprak wisten we allebei, als ik zwanger zou zijn en het zou een meisje zijn, dan zou ze Elin gaan heten.

Ik stopte na dat weekend met de pil en zo’n zes maanden later had ik een positieve test in handen. Een week of achttien later hoorden we dat ik in verwachting was van een meisje, ín verwachting van Elin. De naam stond namelijk al een tijdje vast.

Twijfels

Maar ik kreeg steeds meer twijfels over de naam. Ja, ik vond het een leuke naam, maar ik had geen enkele andere naam overwogen, terwijl ik vroeger zoveel namen leuk vond. Welke meisjesnamen zijn er nog meer? Is er niet een naam die ik nóg leuker vind? En zo kreeg ik steeds meer het gevoel dat ik spijt zou gaan krijgen van deze naam. Ik durfde mijn twijfels eerst niet uit te spreken naar Jacco, omdat hij deze naam meteen leuk vond, en goed is goed; “Waarom zou je dan nog op zoek gaan naar een andere naam?”.

twijfel-over-sollicitatie-mamalifestyleblogBij een vriendin zag ik een geboortekaartje van iemand die hun dochter ‘Evi’ hadden genoemd en ik vond dat meteen een superleuke, stoere, frisse meisjesnaam. Ik zei tegen Jacco dat ik Evi ook een leuke naam vond en ik sprak mijn twijfels over de naam Elin uit en legde uit waarom ik die twijfels had en dat ik er al een tijdje mee liep. We besloten die middag om allebei een lijstje met meisjesnamen te maken, zonder van elkaar te zien welke en die dan aan elkaar voor te leggen. Op internet zocht ik naar korte, stoere meisjesnamen en schreef de namen die ik leuk vond op. Zo weet ik nog dat ik, naast de namen ‘Elin’ en ‘Evi’ de namen ‘Cato’, ‘Aaf/Ava’ en ‘Noor’ opschreef.  Jacco zocht ook namen op en zo hadden we na een uurtje zoeken allebei een lijstje die we aan elkaar voorlazen.

Ik las mijn lijstje voor en Jacco zei welke hij leuk vond en welke niet (meer niet dan wel) en ik deed dat bij het lijstje van Jacco. Aan het einde van de middag hadden we twee namen over en je raadt natuurlijk al welke twee… Juist, Elin en Evi.

Evi wint het van Elin

Naarmate de weken van mijn zwangerschap vorderden, werd het voor mij steeds duidelijker dat onze dochter Evi moest gaan heten in plaats van Elin. Hoewel ik Elin nog steeds een leuke naam vond, ik kreeg bij Evi een veel beter gevoel en het past ook zo goed bij haar achternaam. Echt zo’n gevoelsmatig iets was dat, wat ik verder niet kan uitleggen. Jacco vond de naam Evi gelukkig ook leuk, maar hij moest er nog even aan wennen, omdat we al die tijd al Elin in ons hoofd hadden. Ik probeerde hem niet te pushen, want het is niet een keuze die ik alleen maak en we moeten er allebei achterstaan, maar ik wilde inmiddels echt niet meer voor Elin kiezen. Ik was dus ook erg blij toen Jacco op een dag zei dat hij beide namen nog eens had overdacht en hij ook voor Evi koos.

En zo gebeurde het. Elin werd Evi en we zijn tot op de dag van vandaag superblij met onze keuze! Niet lang na de geboorte van Evi zijn er drie Elin’s geboren bij mensen die we in meer of mindere maten kennen en maar één Evy, met een ‘y’ dus niet precies hetzelfde. Niet dat me dat nou heel veel uitmaakt, maar ik ben daarom toch blij dat we nog van naam zijn veranderd :).

Hoe hebben jullie de naam voor je kind gekozen? Wisten jullie al meteen hoe hij/zij moest gaan heten, of is dat tot op het einde overwegen geweest? Ik ben heel benieuwd welke keuzes jullie hebben gemaakt en hoe jullie kind(eren) heten! Laat het me weten in een reactie 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s