Tweedehands: Krijg de kleertjes

Een hele tijd geleden hoorde ik voor het eerst over ‘Krijg de kleertjes’, een online ruilplatform voor baby- en kinderkleding waar je kleine is uitgegroeid of kleding die je je kind niet (meer) aan wil doen. Klinkt interessant, maar nog interessanter is het feit dat iemand een dorp verderop bij ons eens in de maand een heuse ruilochtend organiseert.. 

Baby- en kinderkleding ruilen

Ik, als inmiddels groot fan van tweedehands babykleding, had hier wel oren naar. Online kleding ruilen lijkt me toch een heel gedoe en hoe weet je nu zeker dat je de kleding die je terug krijgt ook echt mooi vindt? Tijdens zo’n ruilochtend kun je precies uitzoeken wat je wel en wat je niet mooi vindt.

Hoe werkt het?

Het concept ‘Krijg de Kleertjes’ is op 12-12-’12 opgericht en bestaat dus 5 jaar. Dat werd door de vrijwilliger uit het dorp verderop feestelijk aangekondigd via een Facebook-evenement, waar een vriendin ons samen aanmeldde. Vervolgens kreeg ik een mailtje met de uitleg over hoe het concept werkte.

De kledingstukken moeten gewassen en gevouwen ingeleverd worden. Die worden dan gecontroleerd en geteld terwijl je ‘winkelt’. Lever je 10 kledingstukken in, dan mag je ook 10 kledingstukken uitzoeken, ongeacht de soort kleding. Zo mag je bijvoorbeeld 10 shirts ruilen voor 10 broeken.

Als je maar 6 voor jou geschikte kledingstukken vindt, hoe je ook maar 6 kledingstukken in te leveren en neem je er weer 4 mee naar huis. Die kun je dan de volgende keer weer inleveren, als het aanbod weer is veranderd. Ideaal dus!

Wat ik mee terug nam

Thuis had ik de bak babykleding van zolder gehaald en 16 kledingstukken uitgezocht die ik een eventuele tweede baby niet meer aan wil geven. Dat vond ik wel even voldoende. Ik leverde mijn kleding in en zocht het volgende uit:

cof

Een stoer blauw rokje met wat franjes aan de onderkant en een shirtje met stippen.

cof

Een stretch broekje van de Zeeman, die ik al in twee kleinere maten voor Evi heb gehad (hele fijne broekjes!) en een wit met roze gestreept shirt van Lief!

cof

Een paars rib-rokje. Of ik dit rokje Evi aan zal trekken weet ik nog niet, ik vind het denk ik toch iets te tuttig.. Mocht ik het toch niet gebruiken dan ruil ik het de volgende keer weer in. Handig toch?!

cof

Een lekkere, simpele joggingbroek. Ideaal voor de zondagen in huis. Dan kan ze lekker spelen in deze warme joggingbroek.

mde

Nog een leuk blauw broekje. Wel in maatje 74, dus die zal ze nog maar even aan kunnen. Deze ruil ik dan waarschijnlijk de volgende keer ook weer in.

cof

Dit rokje en vestje heb ik meer uitgezocht voor de carnaval. Mijn idee is nu om Evi als omaatje te verkleden. Nog een beige maillot en hoge sokken eronder en iets van een bril met touwtjes eraan en het plaatje is compleet. Maar misschien verander ik nog van gedachten en wordt het iets totaal anders. Dit heb ik in ieder geval alvast in huis.

cof

En als laatste heb ik nog een extra winterjas uitgekozen. Die ze nu heeft moet toch ook een keer in de was, dus ik moet wel iets hebben om af te wisselen.

Uiteindelijk heb ik dus 10 kledingstukken uitgekozen. Van de 16 die ik had ingeleverd mocht ik er 6 weer mee naar huis terug nemen. Die kan ik dan de volgende keer weer inleveren :).

Al met al was het een geslaagde ochtend en ik wil volgende maand zeker ook weer gaan. Hebben jullie ervaring met ‘Krijg de Kleertjes’? Is er bij jullie in de buurt ook iemand die zo’n ruilochtend organiseert of heb je online pakketten kleding geruild? Hoe is dat bevallen? Laat het me weten in een reactie 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s